Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ελληνοκεντρικές απάτες: "Ηλιούγεννα" - Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων.


Ας αρχίσουμε με τα αυτονόητα: "Τι γιόρταζαν στην αρχαία Ελλάδα αυτές τις μέρες" είναι μια φράση που αυτοακυρώνεται. Όχι μόνο κάθε πόλη είχε τις δικές της γιορτές που ήταν διαφορετικές από αυτές των άλλων πόλεων, (Θυμηθείτε τα Κάρνεια που εμπόδιζαν τους Σπαρτιάτες να πάνε στην μάχη του Μαραθώνα έγκαιρα, γιορτή που δεν είχαν οι Αθηναίοι, στο σχολείο τα μάθατε ευλογημένοι, αλλά πιστεύετε ότι διαβάζετε στο διαδίκτυο...) αλλά είχαν ακόμα και διαφορετικούς μύθους για κάθε θεό, ανάλογα με τις σχέσεις που νόμιζαν ή που ήθελαν να έχουν με αυτόν. Οι Βοιωτοί, ας πούμε, πίστευαν πως ο Απόλλωνας γεννήθηκε στην περιοχή τους και όχι στην Δήλο...
Οι Πανελλήνιες θρησκευτικές γιορτές, που συνήθως συνοδεύονταν με αγώνες, δεν γιορτάζονταν στην κάθε πόλη, αλλά στο κοινό ιερό. Και, καμία από αυτές δεν συνέπιπτε ημερομηνιακά με τα Χριστούγεννα, πολύ απλά γιατί δεν ήταν εποχή για ταξίδια....





Η λέξη "Ηλιούγεννα", που δήθεν ορίζει τα γενέθλια του Ήλιου στις 25 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό και σε κανέναν αρχαίο συγγραφέα. Όπως και με την γιορτή του Ήλιου, έτσι και με την λέξη, οι παγανιστές αντέγραψαν τους Χριστιανούς, και δημιούργησαν την γιορτή το 274 μ.Χ, όπως θα δούμε, και την λέξη, λίγο... αργότερα, τον 21ο αιώνα μ. Χ…

Γράφουν, λοιπόν:
“Τι εόρταζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων;  Οι αρχαίοι Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου.” ... “Τον χειμώνα θρηνούσαν το σκοτωμό του Διονύσου από τους Τιτάνες, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου εόρταζαν την αναγέννησή του” “Αυτή η αρχαία Ελληνική γιορτή, είχε επίσης ταυτιστεί και με την γιορτή του Ηλίου, τον οποίο οι αρχαίοι λαοί είχαν θεοποιήσει. Συγκεκριμένα στους Έλληνες, είχε ταυτιστεί με τον Φωτοφόρο Απόλλωνα του Ηλίου, ο οποίος απεικονιζόταν πάνω στο ιπτάμενο άρμα του να μοιράζει το φως του Ηλίου.”

Αναρωτιόμαστε πως ο Απόλλωνας είχε ταυτιστεί με τον Διόνυσο… Υπήρχε κοινή λατρεία τους στους Δελφούς, αλλά σε καμία περίπτωση ταύτιση. Αλλά αφού οι “ερευνητές” επιμένουν πως ταυτίζονταν, τότε ας μας εξηγήσουν γιατί η γιορτή του Απόλλωνα - Ήλιου γιορτάζονταν στην αρχή της Άνοιξης, στα Θαργήλια ενώ τα Πύθια στους Δελφούς γιορτάζονταν το καλοκαίρι... 
Φυσικά θέλουν να αγνοούν πως ο Ήλιος ήταν μια ξεχωριστή θεότητα που μόνο υστερότερα και συμβολικά είχε ταυτιστεί με τον Απόλλωνα, που άλλαζε και όνομα και γίνονταν “Φοίβος”.

Αλήθεια, πόσο λάτρευαν τελικά τον Ήλιο οι Έλληνες;
Μήπως, λέω μήπως, θεωρούσαν την λατρεία του ανατολική;

Αριστοφάνης
 "Ειρήνη" στιχ, 406 κ έ. 
 
"Τρυγαῖος
Η Σελήνη και ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ Ήλιος
σχεδιάζουν κακά εναντίον σας (των Ολυμπίων)
προδίδοντας την Ελλάδα στους βαρβάρους.
Ἑρμῆς
Γιατί να το κάνουν;
Τρυγαῖος
Γιατί μα τον Δία εμείς θυσιάζουμε σε σας (Τους Ολύμπιους) 
ενώ οι βάρβαροι θυσιάζουν σε αυτούς. (την Σελήνη και τον Ήλιο)
Και γι αυτό θέλουν να μας εξοντώσουν για να απολαμβάνουν μόνοι τους τις τελετές για τους θεούς.".
(Ωχχχχ)

 Τέλος πάντων, για να τα μπαλώσουν, κάνουν και την “απαραίτητη” γενίκευση, μια που από το “τι εόρταζαν οι αρχαίοι Έλληνες” περνάνε απότομα στο “οι αρχαίοι λαοί”. Μάλιστα.
Έτσι κι αλλιώς, με όλα αυτά τα τραβήγματα, τα ραψίματα και τα κοψίματα, φτάνουμε μόλις στις 30 Δεκεμβρίου (και όχι στις 25 των Χριστουγέννων) μια ημερομηνία ανυπόστατη για τους Έλληνες μια που δεν είχαν κανένα μήνα ...Δεκέμβριο. Αυτό ήταν το λατινικό Ημερολόγιο.
Συνεχίζει το όργιο του τραβήγματος από τα μαλιά:
“Η εορτή αυτή πέρασε και στην αρχαία Ρώμη με τις δημοφιλείς γιορτές των Σατουρνάλιων, προς τιμήν του Κρόνου τον Δεκέμβριο αλλά και της θεάς Δήμητρας, γι΄ αυτό και έκαναν θυσίες χοίρων για την ευφορία της γης . Τα Σατουρνάλια ήταν από τις σημαντικότερες και ονομάζονταν: «DIES INVICTI SOLIS », δηλαδή «Ημέρα του αήττητου ήλιου». Μια γιορτή που φυσικά την είχαν πάρει από την γιορτή του Φωτοφόρου Απόλλωνα - Ηλίου!”

  


Ίσα πατριώτες!!! Πως η γιορτή του Κρόνου (Αυτό σημαίνει “Σατουρνάλια”) ενός παλιού, χθόνιου και αιχμάλωτου θεού γίνεται γιορτή του Ήλιου; Επιπλέον. τα Σατουρνάλια κρατούσαν μία βδομάδα (17-23 Δεκεμβρίου)    οπότε ήταν αδύνατο να ονομάζονταν «DIES INVICTI SOLIS» μια που το dies είναι ονομαστική Ενικού =ημέρα και όχι “ημέρες”.



Τί ήταν, όμως, το «DIES INVICTI SOLIS»;
Ήταν ο Αυτοκράτορας Αυρηλιανός (Lucius Domitius Aurelianus Augustus) που καθιέρωσε την λατρεία του “Ανίκητου Ήλιου” το 274 μ.Χ., (Ναι, τόσο αργά) εγκαινιάζοντας και τον ανάλογο ναό στις 25 Δεκεμβρίου στην Ρώμη, και θεωρώντας την μέρα αυτή γενέθλια μέρα του Ήλιου. (δείτε εδώ)  Ήθελε η λατρεία του “Ανίκητου Ήλιου” να είναι η κοινή λατρεία όλων των λαών της Αυτοκρατορίας χωρίς να απαγορεύει τις άλλες λατρείες, εκτός βέβαια από αυτή του Χριστού!





Γιατί, ήδη ο Χριστιανός ιστορικός Sextus Julius Africanus κατόπιν έρευνας, είχε πει πως ο Ευαγγελισμός έγινε στις 25 Μαρτίου, οπότε η γέννηση του Χριστού πρέπει να έγινε στις 25 Δεκεμβρίου. (δείτε εδώ) Βέβαια είχαν προταθεί από τους Χριστιανούς Πατέρες και άλλες ημερομηνίες. Ο Σέξτος πέθανε το 240 μ.Χ., ενώ η Παγανιστική γιορτή του Ήλιου καθιερώθηκε για πρώτη φορά στη Ρώμη, όπως είπαμε  από τον Αυτοκράτορα Αυρηλιανό το 274 μ. Χ. τριαντατέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του Ιστορικού. 
Πέρασε βέβαια μεγάλο διάστημα μέχρι να καθιερωθεί οικουμενικά ο εορτασμός των Χριστουγέννων σε αυτήν την ημερομηνία, αλλά είναι πάνω από σίγουρο πως μερικές τουλάχιστον Χριστιανικές “φωνές” την είχαν αναγνωρίσει πολύ πριν τους όποιους Αυρηλιανούς.
Οπότε, θέτω στην κρίση σας τη αληθοφάνεια αυτής της διαπίστωσης των νεοπαγανιστών:
“Η καθιέρωση της 25ης Δεκεμβρίου ως ημέρα των Χριστουγέννων έγινε στη Ρώμη από τον Πάπα Ιούλιο τον Α, τον 4ο μ.χ. αιώνα, μετά από έρευνα που έγινε στα αρχεία της Ρώμης για την χρονιά επί Αυγούστου απογραφής, και κατόπιν υπολογισμών βάση των Ευαγγελίων.” ….”Στην πραγματικότητα όμως αυτό συνέβη διότι η συγκεκριμένη ημερομηνία συνέπεφτε με τις ειδωλολατρικές εορτές του Χειμερινού Ηλιοστασίου και την «Επιστροφή» του Ηλίου.”
Και όπως ήδη αποδείξαμε, ούτε ημερομηνιακά συνέπιπτε η 25 Δεκεμβρίου με κάποια παγανιστική γιορτή, αλλά και όταν ...επιτέλους συνέπεσε, ήταν η παγανιστική γιορτή του Ήλιου που προσπάθησε να υποκαταστήσει την Χριστιανική.
Μια στιγμή όμως: Από πού μάθαμε πως τα "γενέθλια του Ήλιου" γιορτάζονταν στις 25 Δεκεμβρίου;
Η πρώτη μαρτυρία βρέθηκε στην "Χρονογραφία του 354" ένα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ κείμενο, το οποίο φυσικά αναφέρει και την ημερομηνία της Γέννησης του Χριστού (25 Δεκ) ενώ για τον υποτιθέμενο "Ανίκητο Ήλιο" γράφει τα εξής και ΜΟΝΟ για την υποτιθέμενη Ηλιογένεση στις 25 Δεκεμβρίου: 
 "N·INVICTI·CM·XXX" 
τα οποία ερμηνεύονται: 
"Γενέθλια ανίκητου, διατάχθηκαν Αγώνες, τριάντα αρματοδρομίες"
Όλα τα άλλα είναι υποθέσεις των ιστορικών (βάσιμες ίσως)  και φαντασίες των νεοπαγανιστών.... 

Να οι παγανοπηγές:
Εδώ και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου