Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ελληνοκεντρικές απάτες: Αη Γιάννης ο Κυνηγός των Φιλοσόφων!!!

Αυτή είναι η "Κτητορική" επιγραφή στον Αη Γιάννη τον Κυνηγό στον Υμηττό.  (Που είναι Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος -ο προστάτης των κυνηγών.) Να τι γράφει, με Κεφαλαία, και με Μικρά, η μετάφραση στα Νέα Ελληνικά.

(Κατοίκηται;) ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΝΘΑΔΙ ΛΟΥΚΑΣ ΚΤΙΤΩΡ ΣΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩ ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΡΑΚΕΝΔΥΤΗ ΑΙΤΗΣΟΝ ΑΥΤΟΙΣ ΨΥΧΙΚΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ ΟΣ ΤΙΣ ΠΟΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΙΟΝΤΩΝ ΕΝΘΑΔΕ ΕΤΟΥΣ ςΨΜ



“Εδώ [έζησαν;] ένας καλόγερος, ο Λουκάς, ο κτίτωρ (που έκτισε το μοναστήρι δηλαδή) μαζί με έναν παρακατιανό ρακένδυτο φιλόσοφο. Ζήτα γι αυτούς σωτηρία της ψυχής τους όποιος (από σας) είναι διψασμένος (=πότης) από όσους περνάνε από εδώ. Έτος 1235.”

Η επιγραφή είναι στο Βυζαντινό Μουσείο.


Αυτή η εκπληκτική και συγκινητική επιγραφή, όχι μόνο αποκαλύπτει την συγγένεια της φιλοσοφίας με την Ορθοδοξία, αλλά αποδείχνει πως φιλόσοφοι εξακολουθούσαν να υπάρχουν στην Αθήνα ακόμα και τον 13ο αιώνα (Μετά Χριστόν) και μάλιστα, μπορούμε να υποθέσουμε πως ήταν ανωτέρου κοινωνικού επιπέδου και έχαιραν αναγνώρισης, μια που ο αναφερόμενος “ευτελής” και “ρακενδύτης” φιλόσοφος φαίνεται να είναι εξαίρεση, μια που αυτά τα επίθετα τον χαρακτηρίζουν.



Οι αρχαιόπληκτοι, βασιζόμενοι στο ότι κανείς δεν θα κάτσει να το ψάξει, ούτε και θα μπορέσει να διαβάσει την επιγραφή, ειδικά χωρίς γνώσεις του Βυζαντινού Αλφαβήτου, ιδού πως... κατάλαβαν το κείμενο:



"Στο Μουσείο εκτίθεται μία μαρμάρινη πλάκα από τη μονή, κάτω από την οποία αναγράφεται το πλήρες όνομά της: Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (του Κυνηγού των Φιλοσόφων).
Στο πλαίσιο τής προπαγανδιζόμενης δήθεν ελληνοχριστιανικῆς συνύπαρξης αποκρύπτεται έντεχνα, τι πραγματικά κυνηγούσε ο εν λόγω άγιος τής Ορθοδοξίας."





ΑΠΑΙΧΤΟΙ!!!!
http://xemandrios1.blogspot.g Σημείωση. Εννοείται πως δεν έχω πρόσβαση στον ιστότοπο των απατεώνων. Με έχουν αποκλείσει. Ίσως ο σύνδεσμος που δίνω δεν θα βγει από εδώ, λοιπόν. Αλλά έχω πρόσβαση σε φίλους... Και έχω την εκτύπωση από την οθόνη τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου