Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Νικόλαος Πετράτος, ο "Ελλην" αρχαιολόγος που δεν ξέρει Ελληνικά

Αντιγράφω ένα άρθρο του περιοδικού "Διιπετές", που κατηγορεί τον Δημήτρη Σκουρτέλη και αναρωτιέμαι πόσο Έλληνας είναι αυτός που το έγραψε, και πόση αρχαιογνωσία διαθέτει από την  στιγμή που δεν γνωρίζει ούτε να εκφράζεται στην Ελληνική γλώσσα, αλλά ούτε και ορθογραφία.
Κατά τα άλλα, ισχυρίζεται πως σπούδασε "Classical Archaeology and Classical Studies" (Κλασσική αρχαιολογία και Κλασσικές σπουδές) αλλά ορθογραφία και σύνταξη... γιόκ (για να μιλήσω σε μια γλώσσα που μπορεί να καταλαβαίνει)

Σύνδεσμοι:
Η απάντηση του Δημήτρη Σκουρτέλη εδώ

Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 ΔΙΙΠΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Στο διαδίχτυο υπάρχουν αναρτημένες αρκετές σελίδες μίσους και παραπληροφόρησης εναντίον του Ελληνισμού. Από Τούρκους και Σκοπιανούς εθνικιστές σε φανατικούς θρησκευόμενους Εβραίους και αφροκεντρικούς ψευδό-διανοούμενους, οι διαστρεβλώσεις και οι ιστορικές κοπτο-συρραφές μπορούν να αφήσουν άφωνους ακόμα και τους διαθέτοντες την νοσηρότερη φαντασία.

Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο ανθελληνισμός βρίσκει εκπροσώπηση μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Τι γίνεται όταν συκοφαντικές και ακραίες θέσεις αναπαράγονται μέσα από ιστοσελίδες που ανήκουν σε έναν υποτίθεται «Έλληνα» πολίτη. Πως αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος που από την μια διατείνεται για τον ακραιφνή πατριωτισμό του και από την άλλη παίρνει θέσεις που ούτε οι πιο φανατισμένοι ανθέλληνες δεν τολμούν να ξεστομίσουν.

Ο λόγος για τον Δημήτριο Σκουρτέλη, αγιογράφο στο επάγγελμα και στον ελεύθερο χρόνο του (που φαίνετε ότι είναι αρκετός) δημιουργό ιστοσελίδων που λοιδορούν τον Ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες προγόνους μας. Εκτός από τις ιστοσελίδες που διατηρεί για να διαφημίσει τις εικόνες που πωλεί και τις τοιχογραφίες που αναλαμβάνει εργολαβικά, φαίνετε να διαχειρίζεται και έναν αριθμό ιστοσελίδων αφιερωμένων στην κατασυκοφάντηση και εξύβριση του Ελληνικού πολιτισμού για τον οποίο βγάζει ένα απίστευτο παθολογικό μίσος. Επίσης διατηρεί και διαφορές σελίδες και προφίλ στο Facebook για τον ίδιο σκοπό, και μέσω αυτών υπέπεσε στην αντίληψη μου. Η κύρια ιστοσελίδα συκοφάντησης του φαίνετε να είναι αυτή με τον τίτλο «Αρχαία Ελλάδα η Αλήθεια» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/ . Μια άλλη τιτλοφορείτε «Περιπαίγνια του Σκουρτέλη» http://skourtdim.blogspot.gr/. Στο Facebook χρησιμοποιεί μια σελίδα με το όνομα «Ολύμπιοι θεοί: Η μεγάλη απάτη των αρχαιολατρών.» https://www.facebook.com/OlympioiTheoiEMegaleApate

Μια απλή ανάγνωση των θεμάτων που απασχολούν τον κύριο Σκουρτέλη θα έπειθε για του λόγου το αληθές και τον πλέον δύσπιστο. Εμμονή του ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και Ελληνική Λατρεία των Ολύμπιων Θεών. Λόγο του περιορισμένου χώρου και χρόνου θα σταθώ σε κάποιες από τις θέσεις του που θεωρώ ότι είναι και οι πλέων χαρακτηριστικές του αρρωστημένου μυαλού αυτού του ανθρώπου.

Οι Έλληνες ήταν αιμομίκτες και εκφυλισμένοι μας λέει ο κύριος Σκουρτέλης σε δυο αναρτήσεις του στο http://skourtdim.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html και στο http://skourtdim.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html . Η απόδειξη του είναι μια παράθεση από τον Πλούταρχο για μια περίπτωση γάμου ανάμεσα σε ετεροθαλή αδέλφια. Ένα μεμονωμένο γεγονός γενικεύεται και γίνεται κανόνας. Σαν άλλη απόδειξη έχει παραθέσει και την φωτογραφία από την ανακατασκευή προσώπου από το κρανίο της εντεκάχρονης Αθηναίας, θύμα του λοιμού του 5ου αι., που οι επιστήμονες έχουν ονομάσει Μύρτις. Ο κύριος Σκουρτέλης που λανθασμένα την ονοματίζει Φυλλίς γραφεί κάτω από την φωτογραφία «Τυπικό δείγμα εκφυλισμού λόγω ενδογαμίας. Η δεσποινίς Φυλλίς, αναπαράσταση από σκελετό του "Χρυσού Αιώνα".

Το μεγάλο μίσος του αγιογράφου και αυτοχριζόμενου ερευνητή, είναι βεβαία όπως είναι αναμενόμενο η Ελληνική Θρησκεία και οι Έλληνες Θεοί. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του όχι μόνο δεν ήταν Έλληνες οι Ολύμπιοι αλλά είχε επιβληθεί δια της βίας η λατρεία τους στους Έλληνες. Οι Έλληνες ήρωες (Αχιλλέας, Οδυσσέας, Ηρακλής και άλλοι) πάλευαν εναντίων των Θέων. Για αποδείξεις παραθέτει αποκομμένα τμήματα μυθολογικών και ιστορικών εξιστορήσεων κυρίως από τον Ηρόδοτο. Φυσικά ούτε λόγος να γίνετε για ακαδημαϊκές παραπομπές που να υποστηρίζουν έστω και στο ελάχιστο τα λεγόμενά του.

Η Ελλάδα είχε κατακτηθεί και αποικιστεί από Φοίνικες, Εβραίους και άλλους ανατολίτες, μας αποκαλύπτει με στόμφο ο αγιογράφος-ερευνητής, και δεν υπάρχει Ελληνικός Πολιτισμός αλλά όλα είναι δημιούργημα ξενόφερτο. Εδώ πάλι ως αποδείξεις χρησιμοποιεί μυθολογικές περιγραφές και τον Ηρόδοτο εκβιάζοντας συμπεράσματα που δεν έχουν καμία ιστορική βάση.

Θα μπορούσα να γεμίσω αρκετές σελίδες με τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του κυρίου Σκουρτέλη αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά κουραστικό και ανούσιο. Απλά θέλω να σταθώ σε δυο σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε.

Πρώτον, η δήθεν έρευνα του είναι κάθε άλλο παρά «προσωπική» και «μοναδική». Όλοι οι ισχυρισμοί που με τόσο πάθος ευαγγελίζεται έχουν ρίζες που φτάνουν στην Ελληνιστική εποχή. Οι Αλεξανδρινοί Ιουδαίοι υπήρξαν οι πρώτοι που ξεκίνησαν αυτήν την τακτική διαστρέβλωσης της ιστορίας, και χάλκευσης κειμένων όπως αυτά των ψευδό-Σιβυλλικών χρησμών για να αποδείξουν την ανωτερότητα του πολιτισμού τους. Υπάρχουν εκτεταμένες ακαδημαϊκές μελέτες πάνω στα λεγόμενα Ιουδαϊκά ψευδεπίγραφα που δείχνουν περά κάθε αμφιβολίας ότι οι Ιουδαίοι και στην συνεχεία οι Χριστιανοί είχαν επιδοθεί σε συγγραφή κείμενων που τα παρουσίαζαν ως δήθεν Ελληνικά που είτε αποδείκνυαν την ανωτερότητα του Ιεχωβά και την αρχαιότητα του Ιουδαϊκού πολιτισμού , είτε προφήτευαν την έλευση του Ιησού. Κορυφαίοι σε αυτήν την προσπάθεια από του Ιουδαίους υπήρξαν ο Φίλων από την Αλεξάνδρεια και ο Ιώσηπος, ενώ από τους Χριστιανούς ο Ευσέβιος Καισαρείας .

Μια νεώτερη πηγή που πιστά αντιγράφει ο Δ. Σκουρτέλη είναι το βιβλίο του Martin Bernal “Black Athena: The Afroasiatic Roots of Classical Civilization” (Μαύρη Αθηνά: Οι Αφροασιατικές Ρίζες του Κλασσικού Πολιτισμού) ο πρώτος τόμος του οποίου εκδόθηκε το 1987. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου του ο Bernal ισχυρίζεται ακριβώς τις ίδιες θέσεις με τον Σκουρτέλη αλλά και τους Αλεξανδρινούς Ιουδαίους και τον Ευσέβιο. Όλα οι Έλληνες τα πήραν από τους Αιγύπτιους, τους Φοίνικες και τους Εβραίους, και ο πολιτισμός τους δεν είναι όσο σημαντικός όσο παρουσιάζετε από τους Ακαδημαϊκούς κύκλους που είναι ποτισμένοι από τον Δυτικό τρόπο σκέψης. Οι αντεπιστημονικές θέσεις του Bernal έχουν κατερρίφθη από ακαδημαϊκούς μελετητές και καθηγητές Κλασσικής Φιλολογίας και Αρχαίας Ιστορίας . Η καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών Mary Lefkowitz με το “Not Out of Africa” και το “The Βlack Athena Revisited” έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανοικοδόμηση των θεωριών του Bernal. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Martin Bernal υπήρξε καθηγητής με ειδίκευση στον Κινέζικο Πολιτισμό και δεν είχε καν σπουδές Κλασσικής Φιλολογίας η Ελληνικής Ιστορίας. Οι μόνοι που συνεχίζουν την διάδοση αυτών των θεωριών στις μέρες μας είναι οι λεγόμενοι υποστηρικτές της Αφροκεντρικής θεωρίας και ο κύριος Σκουρτέλης.

Η άλλη πηγή που αντηχεί σχεδόν αυτολεξεί ο εν λόγο αγιογράφος, είναι κείμενα θρησκευόμενων Εβραίων που ξεχειλίζουν μίσος κατά του Ελληνισμού. Κείμενα που παρουσιάζουν του Έλληνες ως αιμομίκτες, έκφυλους και παιδεραστές. Κείμενα που ισχυρίζονται ότι η Ελληνική Θρησκεία ήταν απάνθρωπη, διεστραμμένη και εγκληματική.

Εδώ απλά θα παραθέσω μόνο μερικά χαρακτηριστικά κείμενα από δυο τέτοιες διαδικτυακές πηγές. Όπως μπορεί εύκολα να δει κάποιος οι ίδιες κατηγορίες που ο κύριος Σκουρτέλης παρουσιάζει σαν προσωπική του έρευνα βασίζονται σε ανθελληνικούς κύκλους και είναι κάθε άλλο πάρα μοναδικές. Παραθέτω τρία χαρακτηριστικά άρθρα.

1) http://www.aish.com/h/c/t/dt/48959986.html (The Darkness that was Greece) «Το Σκότος που ήταν η Ελλάδα.»
2) http://www.aish.com/h/c/t/dt/Soulless.html (Soulless) «Άψυχοι»
3) http://www.chabad.org/…/2…/jewish/The-Mudswamps-of-Hella.htm (The mudswamps of Hellas) «Ο λασπώδης βούρκος της Ελλάδος» (Σημ. Οι μεταφράσεις των τίτλων είναι δίκες μου)

Όπως είδαμε η προκλητική και ανθελληνική προπαγάνδα που προωθεί ο Δημήτρης Σκουρτέλης μέσω των ιστοσελίδων του αλλά και του Facebook, δεν είναι κάτι το νέο αλλά έχει μακρόχρονη και εμπεριστατωμένη ιστορική πορεία. Από τους Αλεξανδρινούς Ιουδαίους και τους συνεχιστές τους Χριστιανούς απολογητές στους συγχρόνους ανθέλληνες. Τώρα ποιο λόγο έχει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί λοιδορώντας τους Έλληνες ο αγιογράφος «ερευνητής» Σκουρτέλης αυτό ας το αφήνω στην κρίση του κάθε αναγνώστη.

Για όσους ενδιαφέρονται για περεταίρω μελέτη παραθέτω μια σύντομη βιβλιογραφία.
Για τα Ιουδαϊκά ψευδεπίγραφα και την ψευδό σίβυλλα
--James Charlesworth (ed.) "The Old Testament Pseudepigrapha" (1983), vol. 1
--Carl R. Holladay "Fragments from Hellenistic Jewish Authors" in 4 volumes:
Vol. 1: Historians
Vol. 2: Poets
Vol. 3: Aristobulus
Vol. 4: Orphica

Για την αφροκεντρική θεωρία και τις ρίζες του Ελληνικού πολιτισμού
Martin Bernal “Black Athena: The Afroasiatic Roots of Classical Civilization (The Fabrication of Ancient Greece 1785-1985, Volume 1)” 1987
Mary Lefkowitz “Not Out of Africa How "Afrocentrism" Became an Excuse to Teach Myth as History” 1997
Mary Lefkowitz and Guy MacLean Rogers “Black Athena Revisited” 1996

Νικόλαος Πετράτος, BA Classical Archaeology and Classical Studies Hunter College CUNY


Παρακάτω το άρθρο αντιγραμμένο ακριβώς

Ο ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ








Στο διαδίχτυο υπάρχουν αναρτημένες αρκετές σελίδες μίσους και παραπληροφόρησης εναντίον του Ελληνισμού. Από Τούρκους και Σκοπιανούς εθνικιστές σε φανατικούς θρησκευόμενους Εβραίους και αφροκεντρικούς ψευδό-διανοούμενους, οι διαστρεβλώσεις και οι ιστορικές κοπτο-συρραφές μπορούν να αφήσουν άφωνους ακόμα και τους διαθέτοντες την νοσηρότερη φαντασία. 

Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο ανθελληνισμός βρίσκει εκπροσώπηση μέσα στην ίδια την Ελλάδα. Τι γίνεται όταν συκοφαντικές και ακραίες θέσεις αναπαράγονται μέσα από ιστοσελίδες που ανήκουν σε έναν υποτίθεται «Έλληνα» πολίτη. Πως αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος που από την μια διατείνεται για τον ακραιφνή πατριωτισμό του και από την άλλη παίρνει θέσεις που ούτε οι πιο φανατισμένοι ανθέλληνες δεν τολμούν να ξεστομίσουν. 

Ο λόγος για τον Δημήτριο Σκουρτέλη, αγιογράφο στο επάγγελμα και στον ελεύθερο χρόνο του (που φαίνετε ότι είναι αρκετός) δημιουργό ιστοσελίδων που λοιδορούν τον Ελληνικό πολιτισμό και τους Έλληνες προγόνους μας. Εκτός από τις ιστοσελίδες που διατηρεί για να διαφημίσει τις εικόνες που πωλεί και τις τοιχογραφίες που αναλαμβάνει εργολαβικά, φαίνετε να διαχειρίζεται και έναν αριθμό ιστοσελίδων αφιερωμένων στην κατασυκοφάντηση και εξύβριση του Ελληνικού πολιτισμού για τον οποίο βγάζει ένα απίστευτο παθολογικό μίσος. Επίσης διατηρεί και διαφορές σελίδες και προφίλ στο Facebook για τον ίδιο σκοπό, και μέσω αυτών υπέπεσε στην αντίληψη μου. Η κύρια ιστοσελίδα συκοφάντησης του φαίνετε να είναι αυτή με τον τίτλο «Αρχαία Ελλάδα η Αλήθεια» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/ . Μια άλλη τιτλοφορείτε «Περιπαίγνια του Σκουρτέλη» http://skourtdim.blogspot.gr/. Στο Facebook χρησιμοποιεί μια σελίδα με το όνομα «Ολύμπιοι θεοί: Η μεγάλη απάτη των αρχαιολατρών.»https://www.facebook.com/OlympioiTheoiEMegaleApate

Μια απλή ανάγνωση των θεμάτων που απασχολούν τον κύριο Σκουρτέλη θα έπειθε για του λόγου το αληθές και τον πλέον δύσπιστο. Εμμονή του ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός και Ελληνική Λατρεία των Ολύμπιων Θεών. Λόγο του περιορισμένου χώρου και χρόνου θα σταθώ σε κάποιες από τις θέσεις του που θεωρώ ότι είναι και οι πλέων χαρακτηριστικές του αρρωστημένου μυαλού αυτού του ανθρώπου. 

Οι Έλληνες ήταν αιμομίκτες και εκφυλισμένοι μας λέει ο κύριος Σκουρτέλης σε δυο αναρτήσεις του στοhttp://skourtdim.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html και στο http://skourtdim.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html . Η απόδειξη του είναι μια παράθεση από τον Πλούταρχο για μια περίπτωση γάμου ανάμεσα σε ετεροθαλή αδέλφια. Ένα μεμονωμένο γεγονός γενικεύεται και γίνεται κανόνας. Σαν άλλη απόδειξη έχει παραθέσει και την φωτογραφία από την ανακατασκευή προσώπου από το κρανίο της εντεκάχρονης Αθηναίας, θύμα του λοιμού του 5ου αι., που οι επιστήμονες έχουν ονομάσει Μύρτις. Ο κύριος Σκουρτέλης που λανθασμένα την ονοματίζει Φυλλίς γραφεί κάτω από την φωτογραφία «Τυπικό δείγμα εκφυλισμού λόγω ενδογαμίας. Η δεσποινίς Φυλλίς, αναπαράσταση από σκελετό του "Χρυσού Αιώνα".

Το μεγάλο μίσος του αγιογράφου και αυτοχριζόμενου ερευνητή, είναι βεβαία όπως είναι αναμενόμενο η Ελληνική Θρησκεία και οι Έλληνες Θεοί. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του όχι μόνο δεν ήταν Έλληνες οι Ολύμπιοι αλλά είχε επιβληθεί δια της βίας η λατρεία τους στους Έλληνες. Οι Έλληνες ήρωες (Αχιλλέας, Οδυσσέας, Ηρακλής και άλλοι) πάλευαν εναντίων των Θέων. Για αποδείξεις παραθέτει αποκομμένα τμήματα μυθολογικών και ιστορικών εξιστορήσεων κυρίως από τον Ηρόδοτο. Φυσικά ούτε λόγος να γίνετε για ακαδημαϊκές παραπομπές που να υποστηρίζουν έστω και στο ελάχιστο τα λεγόμενά του. 

Η Ελλάδα είχε κατακτηθεί και αποικιστεί από Φοίνικες, Εβραίους και άλλους ανατολίτες, μας αποκαλύπτει με στόμφο ο αγιογράφος-ερευνητής, και δεν υπάρχει Ελληνικός Πολιτισμός αλλά όλα είναι δημιούργημα ξενόφερτο. Εδώ πάλι ως αποδείξεις χρησιμοποιεί μυθολογικές περιγραφές και τον Ηρόδοτο εκβιάζοντας συμπεράσματα που δεν έχουν καμία ιστορική βάση.

Θα μπορούσα να γεμίσω αρκετές σελίδες με τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του κυρίου Σκουρτέλη αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά κουραστικό και ανούσιο. Απλά θέλω να σταθώ σε δυο σημεία που πρέπει να γνωρίζουμε. 

Πρώτον, η δήθεν έρευνα του είναι κάθε άλλο παρά «προσωπική» και «μοναδική». Όλοι οι ισχυρισμοί που με τόσο πάθος ευαγγελίζεται έχουν ρίζες που φτάνουν στην Ελληνιστική εποχή. Οι Αλεξανδρινοί Ιουδαίοι υπήρξαν οι πρώτοι που ξεκίνησαν αυτήν την τακτική διαστρέβλωσης της ιστορίας, και χάλκευσης κειμένων όπως αυτά των ψευδό-Σιβυλλικών χρησμών για να αποδείξουν την ανωτερότητα του πολιτισμού τους. Υπάρχουν εκτεταμένες ακαδημαϊκές μελέτες πάνω στα λεγόμενα Ιουδαϊκά ψευδεπίγραφα που δείχνουν περά κάθε αμφιβολίας ότι οι Ιουδαίοι και στην συνεχεία οι Χριστιανοί είχαν επιδοθεί σε συγγραφή κείμενων που τα παρουσίαζαν ως δήθεν Ελληνικά που είτε αποδείκνυαν την ανωτερότητα του Ιεχωβά και την αρχαιότητα του Ιουδαϊκού πολιτισμού , είτε προφήτευαν την έλευση του Ιησού. Κορυφαίοι σε αυτήν την προσπάθεια από του Ιουδαίους υπήρξαν ο Φίλων από την Αλεξάνδρεια και ο Ιώσηπος, ενώ από τους Χριστιανούς ο Ευσέβιος Καισαρείας .

Μια νεώτερη πηγή που πιστά αντιγράφει ο Δ. Σκουρτέλη είναι το βιβλίο του Martin Bernal “Black Athena: The Afroasiatic Roots of Classical Civilization” (Μαύρη Αθηνά: Οι Αφροασιατικές Ρίζες του Κλασσικού Πολιτισμού) ο πρώτος τόμος του οποίου εκδόθηκε το 1987. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου του ο Bernal ισχυρίζεται ακριβώς τις ίδιες θέσεις με τον Σκουρτέλη αλλά και τους Αλεξανδρινούς Ιουδαίους και τον Ευσέβιο. Όλα οι Έλληνες τα πήραν από τους Αιγύπτιους, τους Φοίνικες και τους Εβραίους, και ο πολιτισμός τους δεν είναι όσο σημαντικός όσο παρουσιάζετε από τους Ακαδημαϊκούς κύκλους που είναι ποτισμένοι από τον Δυτικό τρόπο σκέψης. Οι αντεπιστημονικές θέσεις του Bernal έχουν κατερρίφθη από ακαδημαϊκούς μελετητές και καθηγητές Κλασσικής Φιλολογίας και Αρχαίας Ιστορίας . Η καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών Mary Lefkowitz με το “Not Out of Africa” και το “The Βlack Athena Revisited” έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανοικοδόμηση των θεωριών του Bernal. Εδώ να αναφέρουμε ότι ο Martin Bernal υπήρξε καθηγητής με ειδίκευση στον Κινέζικο Πολιτισμό και δεν είχε καν σπουδές Κλασσικής Φιλολογίας η Ελληνικής Ιστορίας. Οι μόνοι που συνεχίζουν την διάδοση αυτών των θεωριών στις μέρες μας είναι οι λεγόμενοι υποστηρικτές της Αφροκεντρικής θεωρίας και ο κύριος Σκουρτέλης. 

Η άλλη πηγή που αντηχεί σχεδόν αυτολεξεί ο εν λόγο αγιογράφος, είναι κείμενα θρησκευόμενων Εβραίων που ξεχειλίζουν μίσος κατά του Ελληνισμού. Κείμενα που παρουσιάζουν του Έλληνες ως αιμομίκτες, έκφυλους και παιδεραστές. Κείμενα που ισχυρίζονται ότι η Ελληνική Θρησκεία ήταν απάνθρωπη, διεστραμμένη και εγκληματική. 

Εδώ απλά θα παραθέσω μόνο μερικά χαρακτηριστικά κείμενα από δυο τέτοιες διαδικτυακές πηγές. Όπως μπορεί εύκολα να δει κάποιος οι ίδιες κατηγορίες που ο κύριος Σκουρτέλης παρουσιάζει σαν προσωπική του έρευνα βασίζονται σε ανθελληνικούς κύκλους και είναι κάθε άλλο πάρα μοναδικές. Παραθέτω τρία χαρακτηριστικά άρθρα. 

1) http://www.aish.com/h/c/t/dt/48959986.html (The Darkness that was Greece) «Το Σκότος που ήταν η Ελλάδα.»
2) http://www.aish.com/h/c/t/dt/Soulless.html (Soulless) «Άψυχοι»
3) http://www.chabad.org/…/2…/jewish/The-Mudswamps-of-Hella.htm (The mudswamps of Hellas) «Ο λασπώδης βούρκος της Ελλάδος» (Σημ. Οι μεταφράσεις των τίτλων είναι δίκες μου)

Όπως είδαμε η προκλητική και ανθελληνική προπαγάνδα που προωθεί ο Δημήτρης Σκουρτέλης μέσω των ιστοσελίδων του αλλά και του Facebook, δεν είναι κάτι το νέο αλλά έχει μακρόχρονη και εμπεριστατωμένη ιστορική πορεία. Από τους Αλεξανδρινούς Ιουδαίους και τους συνεχιστές τους Χριστιανούς απολογητές στους συγχρόνους ανθέλληνες. Τώρα ποιο λόγο έχει και τι συμφέροντα εξυπηρετεί λοιδορώντας τους Έλληνες ο αγιογράφος «ερευνητής» Σκουρτέλης αυτό ας το αφήνω στην κρίση του κάθε αναγνώστη.

Για όσους ενδιαφέρονται για περεταίρω μελέτη παραθέτω μια σύντομη βιβλιογραφία.
Για τα Ιουδαϊκά ψευδεπίγραφα και την ψευδό σίβυλλα
--James Charlesworth (ed.) "The Old Testament Pseudepigrapha" (1983), vol. 1 
--Carl R. Holladay "Fragments from Hellenistic Jewish Authors" in 4 volumes:
Vol. 1: Historians
Vol. 2: Poets
Vol. 3: Aristobulus
Vol. 4: Orphica

Για την αφροκεντρική θεωρία και τις ρίζες του Ελληνικού πολιτισμού
Martin Bernal “Black Athena: The Afroasiatic Roots of Classical Civilization (The Fabrication of Ancient Greece 1785-1985, Volume 1)” 1987
Mary Lefkowitz “Not Out of Africa How "Afrocentrism" Became an Excuse to Teach Myth as History” 1997
Mary Lefkowitz and Guy MacLean Rogers “Black Athena Revisited” 1996

Νικόλαος Πετράτος, BA Classical Archaeology and Classical Studies Hunter College CUNY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου