Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ελληνοκεντρικές απάτες. Ο Νεύτων (ΔΕΝ) έγραφε τις σημειώσεις του στα Ελληνικά!


Μια από τις λίγες σελίδες του σημειωματάριου του Νεύτωνα που είναι στα Ελληνικά.
Βλέπετε πως τα κεφάλαια, οι τίτλοι και τα σχόλια είναι στα Λατινικά...

Όταν το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ εξέδωσε ψηφιακά το σημειωματάριο του Ισαάκ Νεύτωνα (δείτε εδώ) βρέθηκαν μέσα του μερικές σημειώσεις στα αρχαία Ελληνικά. Οι Ελληνοκεντριστές αγαλλίασαν: Ιδού τι άρχισαν να γράφουν: (πατήστε πάνω στις φράσεις για να μπείτε στους αντίστοιχους ιστότοπους)







Και πολλά άλλα ανάλογα.

Ένας ιστότοπος όμως γράφει το σωστό:


Ο Νεύτων.
Πηγή εικόνας, εδώ

Τι συμβαίνει λοιπόν; 
Φυσικά ο Νεύτων ήξερε Ελληνικά. Τουλάχιστον λίγα
Όταν κανείς κρατά σημειώσεις από ένα κείμενο (εδώ του Αριστοτέλη) γραμμένο σε μια γλώσσα που γνωρίζει, τις κρατά στην ίδια την γλώσσα τους, δεν θα κάτσει να τις μεταφράσει επί τόπου!
Αλλά, η εισαγωγή, τα κεφάλαια, καθώς και οι σημειώσεις – σχόλια του ίδιου του Νεύτωνα πλάι στο κείμενο που αντιγράφει είναι στα λατινικά!


...και από την σελίδα 33, ο Νεύτων αρχίζει να κρατά σημειώσεις στα λατινικά και τα Αγγλικά.
Στην σελίδα 71 επανέρχεται στα Ελληνικά, όχι για να εκφράσει τις σκέψεις του, αλλά για να κρατήσει –και πάλι- σημειώσεις από τον Αριστοτέλη, ενώ και πάλι τα σχόλια και τα κεφάλαια είναι στα λατινικά.

Στην σελίδα 79 επανέρχεται στα λατινικά και τα αγγλικά και συνεχίζει σε αυτές τις γλώσσες μέχρι το τέλος του σημειωματάριου, για άλλες εκατό σελίδες περίπου. (Υπάρχουν και πολλές κενές)

Επιπλέον, αν δούμε αυτές τις σελίδες όπου γράφει στα λατινικά και Αγγλικά, θα διαπιστώσουμε πως είναι «ζωντανές» δηλαδή εκεί κάνει σχήματα, υπολογισμούς, καταρτίζει πίνακες στοιχείων, ενώ οι σελίδες στα Ελληνικά είναι αντιγραφή του κειμένου, που μοιάζει να έγινε για να το μάθει, όπως κάνουν όλοι οι μαθητές…
Δεν κάνει κανέναν υπολογισμό, σχέδιο ή σημείωση –έρευνα δηλαδή- στα Ελληνικά!

Έτσι λοιπόν, μια ματιά στο σημειωματάριο του Νεύτωνα μας πείθει απόλυτα πως ο μεγάλος επιστήμονας ΔΕΝ σκέφτονταν ούτε έγραφε στα Ελληνικά, απλά τα γνώριζε, δεν μπορούσε να εκφραστεί σε αυτά, αλλά μόνο αντέγραφε εδάφια από την αρχαία γραμματεία, σχολιάζοντάς τα στα λατινικά, πράγμα που δεν αρκεί βέβαια στον μέσο Έλληνα, πρέπει να βάλει και την σάλτσα του….














1 σχόλιο:

  1. Μια σημαντική υποσημείωση: για εισαχθεί κάποιος στο Cambridge έπρεπε να γνωρίζει λατινικά και αρχαία ελληνικά. Εξ ου και η ικανότητα του Νευτωνα να χειρίζεται και αυτές τις δύο γλώσσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή