Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οι έξη κανόνες της επιτυχίας



1. Εμπιστέψου τον εαυτό σου.
Πολλοί νέοι γεμίζουν από συμβουλές των γονιών, των δασκάλων και καθενός. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να σκάψεις βαθιά μέσα σου και να αναρωτηθείς, ποιος θες να είσαι; Όχι τι, αλλά ποιος. Μόνος σου θα βρεις τι σε κάνει ευτυχισμένο, όσο παλαβό και να φαίνεται στους άλλους.

2. Σπάσε τους κανόνες
Σπάσε τους κανόνες, μην παραβείς το νόμο. Είναι αδύνατο να είσαι πρωτότυπος αν είσαι πάντα καλότροπος και χωρίς να παραβείς ορισμένους κανόνες. Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος να ζεις αν το μόνο που θες είναι να αρέσεις σε όλο τον κόσμο και να μην έχεις μπλεξίματα.

3. Μην φοβάσαι την αποτυχία.
Οτιδήποτε προσπάθησα, πάντα στοχαζόμουνα πως μπορεί να αποτύχω. Και λοιπόν; Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα, αλλά δεν πρέπει να φοβάσαι να παίρνεις αποφάσεις. Ποτέ δεν θα προχωρήσεις αν παραλύεις από τον φόβο της αποτυχίας. Προχώρα γιατί πιστεύεις σε σένα και το όραμά σου, γιατί ξέρεις πως κάνεις το σωστό και η επιτυχία θα έρθει. Μην φοβάσαι την αποτυχία.

4. Μην ακούς τους απαισιόδοξους.
Πόσες φορές άκουσες πως αυτό κι εκείνο δεν γίνονται και το άλλο δεν έγινε ποτέ ξανά; Μου αρέσει όταν μου λένε πως κάτι δεν έχει ξαναγίνει, γιατί αυτό πάει να πει πως θα το κάνω εγώ για πρώτη φορά. Μην δίνεις σημασία σε όσους λένε πως κάτι δεν γίνεται.

5. Να σου βγαίνει η πίστη στη δουλειά.
Δεν κάνει να αποτύχεις γιατί δεν δούλεψες πολύ. Ο Μωχάμεντ Αλή (ο πυγμάχος) ο μεγάλος μου ήρωας, όταν ρωτήθηκε το ’70 πόσες κάμψεις έκανε απάντησε πως δεν τις μέτρησε. Άρχιζε να μετράει μόνο όταν άρχιζε να πονάει, γιατί μόνο τότε έχουν αξία. Αυτό σε κάνει πρωταθλητή.
Όταν διασκεδάζεις και αλητεύεις, ένας άλλος, την ίδια ώρα δουλεύει σκληρά. Κάποιος γίνεται εξυπνότερος και νικάει. Θυμήσου το αυτό. Αν θες απλά να υπάρχεις, αγνόησε τους κανόνες αυτούς. Αλλά αν θες να νικάς, δεν μπορείς με τίποτα να αποφύγεις την σκληρή δουλειά. Θυμήσου, δεν μπορείς να ανέβεις μια σκάλα με τα χέρια στις τσέπες.

6. Πρόσφερε.
Όποιο δρόμο και να πάρεις στη ζωή, πάντα να βρίσκεις χρόνο να ανταποδίδεις κάτι στην κοινότητά σου, ή την χώρα σου.


Arnold Schwarzenegger

Αρχικός χαιρετισμός
Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνιας

15 Μάη 2009


1 σχόλιο:

  1. Κοιμάμαι έξη ώρες... Άλλοι θα πουν: "Μα, εγώ κοιμάμαι οχτώ ή εννιά"... Ε, να κοιμάσαι πιο γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή