Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Και άλλες ανθρωποθυσίες- Επανελλήνιση τώρα!!!



Στην Ρόδο θυσίαζαν έναν άνθρωπο στον Κρόνο. Μετά,  κατέληξε  στο να θυσιάζουν έναν θανατοποινίτη που τον κράταγαν ζωντανό μέχρι την γιορτή των Κρονίων. 
------------------------------------------------
Στην Σαλαμίνα της Κύπρου θυσίαζαν έναν άνθρωπο το χρόνο στην Αγραυλο, την κόρη του Κέκροπα. Μετά την θυσία την έκαναν στο όνομα του Διομήδη (είχαν κοινό ιερό) Η θυσία αυτή καταργήθηκε στους χρόνους του Σέλευκου του Θεολόγου. (Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιος ήταν, πάντως η δυναστεία των Σελευκιδών άρχισε το 305 πΧ., και όλοι ήταν θεοί -θεολόγους τους αποκαλεί ο Πορφύριος. Πάντως, τα Κυπριακά βασίλεια καταλύθηκαν από τον Πτολεμαίο τον Λάγου το 312 πΧ. όταν αυτός επικράτησε του Σέλευκου του Νικάτορα, ο οποίος λοιπόν, πρέπει να είναι ο εδώ αποκαλούμενος "θεολόγος".  Άρα η τελευταία ανθρωποθυσία έγινε μεταξύ των ετών 312 και 305 π.Χ.) 
----------------
Ποιος τα λέει αυτά; Ο «εθνικός» (τρομάρα τους) φιλόσοφος Πορφύριος, με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που δεν μεταφράζω!

Πορφύριος, «περί της αποχής εμψύχων» Β, 54, 2

«Εθύετο γαρ και εν Ρόδω μηνί Μεταγειτνιώνι έκτη ισταμένου, άνθρωπος τω Κρόνω. Ό δη επί πολύ κρατήσαν έθος, μετεβλήθη. Ένα γαρ των επί θανάτω δημοσία κατακριθέντων μέχρι με των Κρονίων συνείχον. Ενστάσης δε της εορτής προαγαγόντες τον άνθρωπον έξω των πυλών άντικρυς του Αριστοβούλης έδους, οίνω ποτίσαντες, έσφαττον.

Εν τη νυν Σαλαμίνι, πρότερον δε Κορωνίδι ονομαζομένη, μηνί κατά Κυπρίους Αφροδισίω, εθύετο άνθρωπος τη Αγραύλω τη Κέκροπος και νύμφης Αγραυλίδος. Και διέμενε το έθος άχρι των Διομήδους χρόνων. Είτα μετέβαλλεν, ώστε τω Διομήδει άνθρωπον θύεσθαι. Ο δε σφαγιασόμενος υπό των εφήβων αγόμενος, τρις περιέθει τον βωμόν. Έπειτα ο ιερεύς λόγχη έπαιεν κατά του στομάχου και ούτως αυτόν επί την ---νηθείσαν πυράν ωλοκαύτιζεν. Τούτον τον θεσμόν, Δίφιλος ο της Κύπρου βασιλεύς κατέλυσε, κατά τους Σελεύκου χρόνους του θεολόγου γενόμενος.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου